Randapparatuur

Victor Marine biedt diverse randapparatuur aan ten behoeve van tankwassen en gasvrij ventileren.

VP ventilatieslang

Deze ventilatieslang is speciaal ontworpen voor gebruik aan boord van schepen. Deze slang is brandvertragend en antistatisch. De gegalvaniseerde stalen (optioneel roestvrij stalen) flens past zowel bij de dek opening als bij de ventilator
VP ventilatieslang is standaard verkrijgbaar met een diameter van 300 mm (andere diameters op aanvraag). Maximale lengte is 30 meter in veelvouden van 5 meter.

VP ventilator wagen

Gemaakt van lichtgewicht buisstaal, deze wagen is bedoeld om het vervoer van ventilatoren te vergemakkelijken. Compleet met duurzame wielen en een ventilatorhouder voor extra bescherming.

VP draagbare ventilatiepijpen

Deze standpijpen zijn duurzaam vervaardigd van gegalvaniseerd staal met een hoogte van 2 meter en bereiken een afvoeruitgangsnelheid van 30 m/sec op 2 meter boven dek bij gebruik van de VP1350W of de VP1500WS gasvrij ventilator. Ze voldoen aan SOLAS hoofdstuk 59 lid 2, dat een uitgangssnelheid van 30m/sec op 2 meter boven dek als vereiste specificeert.

VP slangzadel
Dit lichtgewicht (aluminium) slangzadel weegt slechts 7 kg en bestaat uit een dekplaat, een slanggeleider en een positioneringsklem. Het slangzadel is ontworpen voor het gemakkelijk hanteren van tankreinigingsslangen. De standaard dekplaat is geschikt voor een dekopening van 318 mm. Het slangzadel is epoxy-gecoat voor extra bescherming.

Onderdelen sets ten behoeve van olie-water afscheiders
Victor Marine levert vanzelfsprekend ook reserveonderdelen voor zowel de VM en CS-serie olie-water afscheider. Reserveonderdelen zijn ook verkrijgbaar in sets met voldoende onderdelen voor een periode van 1 tot 5 jaar.

Verwarming voor de eerste trap

De olie-water afscheiders zijn het meest efficient bij een temperatur rond 25 °C. Als de temperatuur waarschijnlijk onder deze waarde zal dalen wordt aangeraden om deze verwarming te installeren.

Inlaat filter

Een mandfilter is een goede manier om de olie-water afscheider te beschermen. Het gietijzeren filter wordt geleverd met een hoge kwaliteit mesh-50 roestvrijstalen cilindrische mand. Het filter dient te worden geinstalleerd vóór de voedingspomp. Het systeem hoeft dan slechts voor korte perioden uitgeschakeld te worden om de mand te verwijderen voor reiniging.

Droogloopbescherming voor de voedingspomp

Victor Marine beveelt droogloopbescherming aan om schade aan de voedingspomp te voorkomen wanneer de tank droog loopt.