Olie-water afscheiders

Olie-water afscheiders

Olie-water afscheiders variërend van 0,25 tot 5.0 m3/uur compleet met een 15 ppm monitor. Verkrijgbaar in staal (CS-serie) of roestvrij staal (VM-serie)

Victor Marine heeft 80 jaar ervaring met het leveren van oplossingen voor lenswater behandeling en past de nieuwste technologieën toe om ervoor te zorgen dat hun olie-water afscheiders voldoen aan IMO verordening MEPC 107 (49) van januari 2005.

Victor Marine biedt twee series aan met unieke, bovengemiddelde eigenschappen:

  • Geen snel bewegende delen hetgeen leidt tot minder onderhoud en lagere kosten
  • Geen gevoelige, dure membranen
  • Geen gevaarlijke chemische stoffen
  • Geen noodzaak tot onderhoud na elk gebruik
  • Uniek AGM (granulair medium) absorbeert 60% van het eigen gewicht in olie waarmee zowel de onderhoudskosten als onderhoudswerkzaamheden worden geminimaliseerd
  • Volledig type-goedgekeurd door klasse
  • Minder dan 1 ppm oliegehalte is haalbaar
  • Eenvoudige bediening waardoor geen speciale training nodig is

Er bestaat een wereldwijd netwerk van agenten ten behoeve van service zoals bijvoorbeeld installatie, inbedrijfstelling, technische ondersteuning en onderhoud.

Victor Marine levert ook toebehoren voor haar olie-water afscheiders

CS-serie olie-water afscheider

De CS-serie olie-water afscheider is compact ontworpen voor gebruik in kleine motorruimtes. De capaciteit varieert van 0,25 m3/uur tot 5,0 m3/uur. De CS-serie kan zware stookolie, diesel en geëmulgeerde oliën verwerken en bereikt een oliegehalte onder 5 ppm (zoals gebleken uit tests onder supervisie van IMO).

CS 'Lite' Serie olie-water afscheider

De Victor MiniSep ™ - CS 'Lite' serie is de laatste toevoeging aan het assortiment olie-water afscheiders. Deze afscheider is specifiek ontworpen om een lichtgewicht te zijn voor gebruik op schepen waarbij het gewicht van een standaard afscheider een probleem zou zijn. Dit model, gebouwd uit 5083 aluminium, biedt 30% gewichtsbesparing vergeleken met het standaard CS-model en is ontworpen om in de kleinste motorruimten te passen, terwijl de betrouwbaarheid en kostenefficientie behouden blijft. De CS ‘Lite’ kan ook worden voorzien van een scala aan certificatie- en procesopties waardoor klanten kunnen worden geadviseerd over de juiste oplossing voor hun specifieke eisen.

VM-serie olie-water afscheider

De VM-serie olie-water afscheider maakt ook gebruik van een 3-traps proces waarmee een resultaat van minder dan 1 ppm wordt bereikt (zoals gebleken uit tests onder supervisie van IMO). Gemaakt van 316 roestvrij staal en gemonteerd op een modulair onderstel heeft deze afscheider een capaciteit variërend van 0,5m3/ uur tot 4,2m3/uur en kan zware stookolie, diesel en geëmulgeerde oliën verwerken.

Voor meer informatie, lees de onderstaande productbrochure